Michaelova porodica je ovog puta spremna.

Dopustit će TV ekipi da uđe u kuću u kojoj se Schumi oporavlja poslije teškog pada na skijanju 2013. godine. Bio je na više operacija, u šestomjesečnoj je induciranoj komi, a sad se oporavlja na kućnoj njezi. Njegove fotografije ni snimke niko nije vidio od samog pada, a stiglo je vrijeme da cijeli svijet vidi u kakvom je stanju ovaj legendarni vozač.

Njemački dvojac Michael Wech i Hanns Bruno Kammertons snimaju dokumentarac jednostavnog i itekako jasnog Schumachera, a ova će ekipa na korištenje dobiti ekskluzivne slike iz kuće u kojoj se on trenutno oporavlja po velikom broju najboljih vozača u hitstoriji Formule 1. U njemu će učestvovati i Michaelova supruga Corinna te Schumijev otac Rolf, kćerka Gina Marija kao i sin Mick koji će sljedeću sezonu voziti za Haas.

– Film prikazuje Michaelovu impresivnu karijeru, ali i mnogo lica kompleksne ličnosti – objasnila je Sabine Kehm, glasnogovornica porodici Schumacher.

Moramo podsjetiti Michael je inače iskusan skijač, ali je tog kobnog dana 29. decembra 2013. godine odlutao sa staze u francuskim Alpama, pao i udario i glavom u stijenu. Kaciga je bila ta koja mu je spasila život, ali je svjedno bio teško povrijeđen. Dva puta su ga operisali i stavili u umjetnu komu, poslije toga o njemu se zna vrlo malo.

52. godišnji Michale Schumacher je budan, diše, srce mu ima jako lijep ritam. Vjerovatno može i sjesti, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga, kazao je renomirani neurolog Erich Riederer u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a.

Preporučeno