Bivša Jugoslavija bila je po mnogo čemu poznata, ali u to vrijeme je i muzička scena bila u procvatu, jer su u tom periodu nastali veliki pjevači poput Šabana Šaulića, Lepe Lukić, Snežane Đurišić, Silvane Armenulić, Tozovca, Miroslava Ilića, Lepe Brene, ali i brojnih drugih pjevača. Neki od njih više nisu među nama, ali su ostavili zauvijek svoj trag sa svojim pjesmama, koje se i danas slušaju rado. Naime, ima dosta i onih koji su u tom vremenu ostvarili odličnu karijeru, ali su se samo odjedanput odlučili povući sa scene.

Među njima je i pjevačica o kojoj vam danas pišemo, a koju svi poznaju po hitovima poput “Banjaluko ti i tvoja sela”, “Čašu mi tugom nalijte”, “Ti znaš da te volim”, i brojne druge pjesme za koje ljudi ni ne znaju da su zapravo njene. Milena Plavšić bila je jedna od najljepših pjevačica kada se pojavila na sceni, a svi su za njom uzdisali, dok je ona u jednom periodu svog života srce dala kralju narodne muzike, pokojnom Šabanu Šauliću. O tome nikada nije voljela puno da govori, pogotovo jer je ostala sa njim u korektnim odnosima, a čak su kasnije snimili i duet zajedno.

U to vrijeme je bilo čak i priče da su se njih dvoje trebali uzeti, ali ih je sudbina razdvojila, a Šaban se nakon nje oženio Gocom. Milena danas ima 64 godine, a skoro dvije decenije već nije aktivna u muzici. Jednostavno, ona se nije snašla u novom valu estrade, ali vrlo rado se odaziva na gostovanja u emisijama.

Preporučeno