Jelena Karleuša je poznata pjevačica na našim prostorima koja se svakodnevno pojavljuje na naslovnim stranama svih magazina u Srbiji. Međutim pored toga ona redovno izaziva nove intrige u javnosti zbog dešavanja u njenom turbulentnom životu. Ona je u emisiji Zvezde Granda Specijal razbile neke predrasude koje su ljudi imali o njoj, gdje je otkrila da je vegeterijanac i da nikada nije probala ništa slatko, također ona ne pije kafu i njena prabaka je grofica. U nastavku možete pročitati i neke stvari koje zasigurno niste znali o Jelei Karleuši do sada.

1. Kada je imala jedanaest godian, njen IQ je bio preko 150.
2. Išla je u muzičku školu i zna da svira flautu.
3. Kao mala je pjevala u Narodnom pozorištu u operi Boris Godunov.
4. Kako je i sama rekla, po njenoj majci, njena prabaka je bila austrijska grofica Marija Von Dajc koja čak ima i svoju ulicu u Gracu.
5. Imala je za godinu dana, dva carska reza i oba pute se porodila na isti dan u isti sat.
6. Nikada ne konzumira slatkiše i nikada nije probala niti jedan kolač.
7. Jelena ne jede meso što je čini vegeterijankom, a najviše voli da jede praziluk i mladi bijeli luk

8. Za sebe je rekla da je ona najmlađi slučaj kome je dijagnosticirana migrena u Srbiji, pa iz tog razloga ona uzima kombinovani prašak.
9. Sa nepunih 16 godina snimila je svoj prvi album koji je nosio ime “Ogledalce” koji je prodat u više od 100.000 primjeraka.
10. Poznato je da je dobila i status gej ikone, kada je snimila spot za pjesmu slatka mala, u kojem su se pojavila i tri tranvestita.

Preporučeno