Poznata voditeljka i supruga poznatog pjevača Željka Joksimovića, Jovana Joksimović se danas oprostila od novinatke Anete Radivojević, koja je poslije duge i teške godine preminula u 55. godini života u Beogradu.

Na svom instagram profilu je Jovana postavila fotografiju na kojoj se nalazila Aneta, gdje je u opisu napisala: “Hrabra i dostojanstvena. Zbogom”.

Aneta Radivojević je dala nemjerljiv doprinos u postavci velikog broja emisija zahtjevnog formata kao što su Tačno 9, Tačno 1 i 150 minuta. Posvećena i predana svom poslu, devet godina je bila jedan od stubova uredničkog tima Prve. Među kolegama je bila izuzetno voljena i cijenjena koleginica. Također je dobila i specijalne zahvalnice „Cvijet uspjeha, za ženu zmaja“ za medijski doprinos promociji ženskog preduzetništva u organiziji Udruženja poslovnih žena Srbije 2014. godine.

Ona je veoma tiho i dostojanstveno vodila najtežu bitku, ali je i uprkos tome u radu nalazila snagu, energiju i inspiraciju za ostvarenje novih ciljeva. Uprkos tome što su se prijatelji, saradnici i njeni najbliži nadali da će sa svojom jakom energijom, pozitivnim stavom i snagom koju je posjedovala uspjeti da savlada prepreke na putu izlječenja, ipak u tome nije uspjela i sve nas je neprijatno iznenadila vijest da nas je naša draga koleginica nažalost napustila. Uspomena na njen neprocjenjiv doprinos, izuzetnu ličnost, kolegijalnost i marljivost će ostati zauvijek dio Prve televizije.

Ovo je još jedan izgubljen život, tragično izgubljen život jedne jako dobre osobe, koju će svi da pamte po njenoj dobroti, marljivosti i po njenoj dobroj i iskrenoj duši.

Preporučeno