Sa svojim suprugom sam preko 15 godina u braku. Uvijek smo se fino slagali i nikada nismo imali nekih većih problema. On radi a sam kod kuće čuvam naše klince. Jučer sam prala i čistila automobil. Međutim u jednom trenutku sam pronašla minđušu koja nije moja. Oblio me je hladan znoj odmah, nisam mogla da vjerujem da nakon 15 godina braka, da je našao neku drugu. Toliko mi je bilo muka od svega da sam morala da pobratim.

Onda sam uzela onu minđušu, ušlau kuću i stavila je na stol ispred mog muža koji je gledao utakmicu. Zatim sam ga upitala “Šta je ovo”. Tada mi je mrtav hladan rekao “Pa nisi glupa, znaš valjda šta je” . Tada sam mu rekla da sam to pronašla u našem autu, a tada je on počeo da se pravda sa riječima da je auto posudio koliki jer je trebao negdje da ide. Kleo se da nije ono što mislim. Sutra ću se uputiti u njegovi firmu i ići ću od svake kolegice da vidim kojoj nedostaje jedna naušnica.

Mislim da je ovo prevršilu svaku mjeru, i od ovolikog bijesa ne znam šta više da radim povodom svega. Nisam nikad mogla da pomislim da će se ovo meni dogoditi jednog dana. Sve sam mu dala na svijetu, ljubav, vrijeme, pažnju, djecu sam mu izrodila, a on meni to sve ovako vraća. Ne mogu da vjerujem šta su ljudi sve u stanju da naprave samo radi par minuta zabave.

Preporučeno