Julija Gorina je tek sa svoje 24 godine saznala pravu istinu koja se tiče njene porodice, a to je da je njen tata nije napustio, nego da je bila oteta. Naime, Julija je inače iz Rjazanja u Rusiji, a cijeli život je nosila teret na srcu jer je mislila da ju je njen otac ostavio u vozu. Ona i njen tata, Viktor Mojišenko su išli iz Bjelorusije za Rusiju 1. oktobra 1999. godine da prodaju krompir, a ono što Julija nije znala, jeste da se na povratku njen tata napio i da se potukao u vagonu, te da je nakratko zaspao.

Ipak, kada se probudio od Julije nije bilo ni traga ni glasa i to je tako trajalo narednih dvadeset godina. Jedan par ju je naprosto iznio iz voza, te su zajedno s njom prosili za milostinju. Vratili su je na stanicu nakon nekoliko dana, a prošlo je skoro mjesec dana prije nego su po Juliju došli policajci.

Ona se smrzavala jer je bila hladna jesen, a priznala je da je bila strašno gladna, kako se bojala svake osobe koja joj je nudila hranu. Dali su joj prezime Ivanov, te su zapisali da je rođena 21. oktobra 1996., kako je izgledala kao da su joj tri, a ne četiri godine. Tek nakon dvadeset godina pronašla je svoje roditelje koji su je sve te godine tražili.

Prvi susret je bio izuzetno emotivan i bolan, a njena majka Ljudmila je sve vrijeme molila svoju kćerku za oprost. Ispričali su joj šta se zapravo dogodilo, a na kraju je DNK test i potvrdio ono što su oni već znali, a to je da je ona njihova kćerka, koja se u međuvremenu udala i koja ima dijete, kćerkicu Kristinu.

Preporučeno
Loading..