Koliko je zdravlje bitno ne zna niko sve dok ga ne izgubi, inače se ovako kaže kada se žali staviti do znanja, kako je važno paziti na sebe i biti zadovoljan svojim zdravljem.

Slično se može kazati i za one roditelje koji, kada je žena u drugom stanju, žele da se rodi onaj ili ovaj spol, a u pravilu nema tih želja nego bi sve želje trebale da budu usmjerene na to da se rodi zdrava beba i da trudnoća proteče u najboljem redu.

NErijetko se desi da žena iz nekog razloga ne iznese svoju trudnoću do kraja nego dolazi do tzv prijevremenog poroda, koji je stresan i za dijete i za majku. Bebe se onda smještaju u inkubatore gdje provedu jedno vrijeme, a majke ih obilaze ali bez onog bliskog kontakta sve dok ne dostignu određenu težinu i ne budu spremni njihovi organi za samostalan rad.

S druge strane, zna se desiti da se rode bebe sa velikom kilažom pa ih najčešće nazivaju bebama gigantima. Ali, iako su tako veliki i teški, često znaju biti i životno ugroženi baš zbog te težine, a znaju se pojaviti i razne komplikacije, pa su potrebni i drugi tretmani kako bi se spasio njihov život, pa se doktori bore za živote beba.

Početkom osamdesetih godina prošlog vijeka, Ukrajinka Svjetlana je rodila sina, ali prilično teškog i velikog. Pored te svoje veličine doktori su, pri pregledu, konstatovali i bolest mozga pod nazivom gigantiza.

Kazali su da ne mogu puno uraditi za njega, pa je majka Svjetlana počela da traga za nekim ko će pomoći njenom sinu. Kada je dječak napunio šest mjeseci, majka je krenula sa njim za Ameriku, zbog toga što je došla do informacije da se tamo može uraditi operacija i da se može pomoći njenom sinu, a dječak je sa svojih šest mjeseci imao već 13 kilograma.

Dječak je tada uspješno operisan i njih dvoje su ostali živjeti u Americi. Igor sa svojih 230 cm nosi titulu najvišeg čovjeka u rodnoj Ukrajini ali u Americi.

Preporučeno