Kada je riječ o narodima sa Balkana, svi mi imamo neke zajedničke karakteristike zbog kojih smo ostatku svijeta pomalo čudni. Ako se govori o tome kako se jedna prosječna balkanska porodica sprema za more, nije ni čudo što je to svima ostalima smiješno. Naime, mi svi osim standardnih stvari u koferima i torbama volimo da nosimo i hranu, suncobrane, sve ono na čemu bi se malo moglo uštediti, posebno ako se putuje autima.

Uvijek je gepek napunjen do vrha, a onda se na pola puta sjetimo da smo ipak nešto uspjeli zaboraviti. Tako je nedavno jedan popularni hrvatski bloger koji se inače na društvenim mrežama predstavlja kao Bloger Krule na svojim stranicama postavio jednu fotografiju kja je uspjela da izazove lavinu komentara koji su dolazili sa svih strana. Riječ je o grupi turista koji su krenuli ka Jadranskom moru,a  onda su stali i otvorili gepek.

On je posmatrao sa strane kada je vidio kako iznose 4 kanistera od po 10 litara iz svog auta, a bloger je na prvu pomislio da je riječ o vinu. Ipak, prevario se. Ovi turisti su nosili gorivo sa sobom, iako su na taj način mogli da ugroze i svoj, ali i tuđe živote na autoputevima.

Bloger nije želio da otkrije odakle su turisti dolazili, nego je samo naglasio da ipak Česi nisu. Kako god, među drugim osumnjičenim su u svakom slučaju Srbi, Bosanci, ali i Poljaci ili Rumuni. Šta vi mislite o ovoj situaciji koja je sve uspjela da naprosto ostavi bez riječi i komentara?