Studentica Zoey Oxley iz Cincinnatija svoj profesoru je putem e – maila poslala referat, međutim, nakon što je pritisnula dugme da pošalje mejl, uvidjela je grešku koji ni ona, a ni profesor sigurno neće nikada zaboraviti. U toku pisanja referata Zoey je na samom vrhu napisala da je referat namjenjen profesoru koji je lud, jer u trenutku slanja mejla nije mogla sjetiti njegovog prezimena. Planirala je prije slanja to da promijeni, međutim zaboravila je. Čim je shvatila svoju grešku profesoru je poslala novi mejl u kojem je bio tekst izvinjenja.

“Posramljena vam pišem ovaj e – mail. Kada sam počela sa pisanjem referata pisala sam na predlošku. Nažalost, nisam se mogla sjetiti vašeg prezimena pa sam u tom trenutku napisala nešto neprofesionalno. Imala sam namjeru da to promijenim prije same predaje referata, ali sam zaboravila” napisala je Zoey u novom mejlu. Na kraju se ispostavilo da profesor čije je pravo ime John Henel, do e-maila izvinjenja nije znao šta piše u referatu jer ga još nije bio ni pogledao. Naravno kada je vidio izvinjenje, morao je da pogleda i referat. “Prvo sam pomislio: Hvala, svejedno, nije strašno.

Onda sam pogledao šta je napisala.” napisao je profesor na Twitteru. Također je i Zoey na svom Twitter profilu podijelila svoju grešku, a njihove objave su skupile nekoliko stotina hiljada lajkova kao i na desetine hiljada retweetova. “Iako je sve ovo zajedno postala jedna viralna šala, i dalje je najneugodnija stvar koja mi se ikada dogodila” rekla je Zoey za medije te je dodala da će do daljnjeg da izbjegava profesora Hendela.

Preporučeno