Verujemo da nema osobe na svetu, koja do sada nije čula za “Povratak otpisanih”, hit seriju iz 70 godina prošloga veka. U njoj su predstavljeni partizani te njihov otpor prema nemačkom okupatoru. U njoj se proslavio i sjajni glumac Stevo Žigon, koji je na ćalost preminuo sada već davne 2005 godine. Iza njega je ostalo dvoje dece, kao i supruga jelena, koja je preminula 13 godina posle njega, a u trenutku smrti imala je 85 godina.

Inače, njih dvoje su se upoznali 1950 godine, ona je imala samo 17, dok je on bio 7 godina stariji od nje. “U Stevu sam se zaljubila još sa 17 godina na Akademiji, gde je radio kao asistent. Od onda sam pod njegovom rediteljskom palicom”, ispričala je Jelena za story.rs. Ona j ebila jedna od najlepših srpskih glumica, a kada se vide njene slike iz mladosti nije bez razloga dobila nadimak srpska Sofija Loren.

“Oženio sam se u 31. godini, dakle kad sam u svemu bio stasao, kad sam znao šta hoću i šta treba sve da činim. Neosporno, brak sa Jelenom bio je za mene velika inspiracija, a i dobit. Njeno poreklo od Katuna i od Vasojevića Reke, uz njenu lepotu, i duše i tela, to je bila oživotvorena bajka…i ja sam toj predivnoj ženi, a i majci, mnogo zahvalan. Brak sa njom bila je moja najveća sreća – pričao je umetnik svojevremeno o njihovom braku.

Preporučeno