Svake godine veliki broj domaćintva potpuno nesvjesno ugosti glodare.

Kad se jednom pojave u vašoj kući, ako im uslovi odgovaraju, tu će i ostati i razmnožiti se i neće otići sve dok se vi baš ne potrudite. Kako biste riješili ovaj problem, možete da pozovete profesionalce, ali i uradite neke stvari koje će da osiguaju da se miševi više ne vraćaju u vaš dom.

Sve počinje od vaše okoline
Kako bi glodari došli do vašeg doma, okolina oko vaše kuće mora da bude povoljna za njih. Zato prije svega treba da se riješite korova i polegnute trave oko kuće, kao i mnogo stvari koje mogu miševima da posluže kao zaštita. Biljke kao što je pahisandre i bršljana su isto tako idealno skrovište za glodare. Oni traže bilo šta što će im pružiti zaštitu iznad glave i tu se osjećaju najsigurnije.

Evo šta još možete da uradite kako biste zaštitili našu kuću od ulaska glodara:
1. Koristite kante za smeće sa poklopcima
Sve đubre pažljivo odložite u kante sa poklopcima, kako glodari ne bi migli da se uvuku u njih. Kante držite dalje od zidova svoje kuće.

2. Provjerite rupe kroz koje mogu da se uvuku spolja
Ne gledajte samo očigledna mjesta, miševi mogu da se uvuku i kroz crijeva, cijevi, pragove ulaznih vrata, kroz sve što je dovoljno da kroz njih mogu proći. Ukoliko postoje ovakvi otvori, do upotrebe ih držite zatvorenim uz pomoć staklene vune.

3. Dobro čuvajte hranu
Pazite da vam po kući ne ostaju otvorene posude sa voćem, kutije sa žitaricama i slično tome, zbog toga što to pravi mamac za glodare i insekte.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno