Svjesi smo da posljednjih nekoliko mjesec i čitav svijet strahuje od trenutnog korona virusa koji se proširio na čitavu planetu. Svakodnevno se broje hiljade zaraženih osoba, a broj umrlih raste svaki dan. Naime, postoje testovi za korona virus koji sa velikom vjerovatnoćom mogu da utvrde da li je neka osoba zapravo zaražena korona virusom. Međutim do sada javnost nije imala priliku da vidi kako se zapravo izvodi taj test. Međutim, tinejdžerka Šelbi je podijelila snimak na TikToku kako zapravo teče proces testiranja na korona virus.

Video je u vrlo kratkom roku postigao milionske preglede, i doslovno preko noći postao viralan. Snimak prikazuje Šelbin odlazak u “drajv-tru” centar za testiranje, gdje joj je jedna od medicinskih sestara uzela bris iz nosa kroz prozor automobila. Medicinska sestra je nekoliko trenutaka vrtila dugački štapić u njenim nosnicama kako bi na taj način mogla da sakupi uzorke i pošalje ih na analizu. “Osjećala sam kao da mi neko zabada štapić u mozak” napisala je Šelbi u opisu ovog videa, a za BuzzFeed je otkrila da su joj u tom momentu oči zasuzile i da je kratko osjećala bol. Nakon toga je rekla da je poslije testiranja dosta kihala i da je imala krvarenja i nosa, ali da čitav postupak i nije toliko strašan.

Dok su neki korisnici interneta podijelili slična iskustva, drugi su naglasili kako kako je važno da se testira ukoliko postoji sumnja na zarazu i da zapravo tih nekoliko sekundi boli može da vam spasi život ukoliko se bolest otkrije na vrijeme. Šelbi je dodala da iako su rezultati bili negativni, ona i njena porodica shvataju ozbiljnost čitave situacije tako da se nastavljaju pridržavati mjera koje je donijela vlada. Video možete pogledati OVDJE.

Preporučeno