Kao što svako ko dijeli krevet zna, postoje plusevi i minusi kada spavate pored svog voljenog.

Evo šta neki od najčešćih položaja govore o vama kao paru:

A: Ovaj položaj ulijeva porvjerenje i najuobičajeniji je položaj za spavanje kod parova u toku prve tri do pet godina. Objema stranama pruža maksimalni nivo fizičke bliskosti.

B: Položaj u kojem spavate okrenuti licem u lice je Rolls Royce kada je riječ o intimnosti. Najčešćega praktikuju mladi parovi koji su toliko zaljubljeni i opsjednuti jedan drugim da nikako ne mogu podnijeti pomisao razdvojenog spavanja.

C: Ova je poza kao spooning, ali nešto razdvojenija verzija, a cilj joj je balansiranje potrebe za prostorom i potrebe za bliskosti, pa u ovom slučaju partnera dodirujemo samo koljenom, nogom ili rukom. Ovaj položaj najčešće praktikuju osobe koje su u braku ili vezi duže od pet godina, pa se osjećaju dovoljno sigurnim da u svoj položaj za spavanje malo unesu i prostora.

D: Postoje parovi kojima nije ugodno utvrđivati izravan fizički kontakt pa traže alternativne metode kako bi došli do slučajne bliskosti, kao što je noga koja ga eto sasvim slučajno dodiruje dok ležite u krevetu. Ovakav položaj može upućivati na poznavanje, kvalitetu odnosa, udobnost, ali i neku drskost.

E: Ovakav položaj nije nikako dobar pokazatelj zbog toga što daje naslutiti da partner, svjesno ili ne, iz nekog razloga pokušava pobjeći od vas. Vi biste trebali razgovarati o problemima koji postoje u vašoj vezi, a koji očigledno još nisu izašli na vidjelo.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno