Osnovni preduslov za izlječenje najgore bolesti je njegovo otkrivanje u ranom stadiju.

Isto vrijedi i za najgoru bolest pluća, a ukoliko primjetite neke od ovih simptoma ili u najgorem slučaju više njih, nemate šta odgađati odmah se obratite svom ljekaru.

Depresija i česte promjene raspoloženja
Naučnici su ustanovili da se upravo najgora bolest pluća često povezuju sa promjenama raspoloženja, pa su tako depresija, anksioznost, manjak energije pa i napad panike, česti kod ove vrste najgore bolesti. Uzrok ove povezanosti još uvijek nije poznat.

Često obolijevanje
Ukoliko ste često bolesni, imate bronhitis, gripu, prehlade, razlog može biti izrazito oslabljen imunitet. Simtptom najgore bolesti pluća su slični prehladi, infekciji i gripi, ali postoji razlika u učestalosti simptoma i u njihovom trajanju, a ukoliko imate simptome duže vrijeme obratite se ljekaru.

Gubitak apetita i neobjašnjiv gubitak težine
Ukoliko konstantno mršavite i hrana vam nije ukusna vrlo je bitno da otkrijete pravi uzrok tih promjena.

Nenormalan rast dojki kod muškaraca
Povećanje dojki može da bude znak ozbiljnog zdravstvenog problema, to može da bude povećanje samo jedne dojke ili povećanje se može javiti u području oko same bradavice.

Umor
Umor je isto tako jedan od prvih simptoma najgore bolesti pluća. Umor koji je uzrokovan ovom bolesti ne prolazi bez obzira na sve što preduzmete. Ukoliko ste odjednom umorni stalno, a da zato nemate razlog obratite se doktoru.

Bolni i zadebljani prsti
Zadebljanje vrhova prstiju i bol se mogu desiti iz više razloga, jedan od njih je i najgora bolest pluća.

Kratkoća daha
Ovo je povezano sa raznim drugim bolestima, ali i sa najgorom bolesti pluća. U slučaju da otežano dišete, posebno kada želite duboko da udahnete, odmah idite ljekaru.

Preporučeno