Svaki dan poslije redovnog posla Katarina i njen suprug bi izvodili radove u stanu, iz kojeg se uopšte nisu ni iselili.

Renoviranje stana je jako zahtjevan posao. Bude toliko puno krša i loma, a tu je uvijek i borba sa svakakvim majstorima. Osim u slučaju da se odlučite sa sami preuredite svoj stan…

Možda vam zvuči nevjerovatno, ali je i to moguće. Najbolji dokaz su upravo Katarina i Marim iz Rijek koji su odlučili da svoj životni prostor prilagode svojim potrebama i naprave od njega nekretninu koju možete da vidite samo u časopisima u uređenju doma.

Kako bi sve ovo uradili morali su da ruše zidove, izmještaju cijevi za grijanje, skidaju parket ali i da postavljaju nove podne obloge u jednom dijelu stana. Palo je tu i izlivanje cementne košuljice, ali najbolje od svega je što su njih dvoje sve ovo radili potpuno sami, bez ijednog majstora.

Neko bi pomislio da su naši sagovornici graševinci i arhitekte, ali nisu. Oni su samo supružnici koji su žarko htjeli da svoj stan pretvore u pravu bajku, a da ih to nije koštalo toliko puno novca. I na kraju ispunili su svoj cilj. Preuredili su oko 40 kvadrata, a da ih to nije koštalo puno, ako se uzme u obzir da su mijenjali stolariju, rušili zidove, mijenjali podove, uradil isvu elektro instalaciju, dovode i odvode kako bi mogli da presele svoju kuhinju.

Ono što su mnogo utrošili je njihovo vrijeme. U cijelu akciju su krenuli krajem jula, a tek za Novu godinu su mogli da uživaju u svom domu koji ni za vrijeme radova nisu napuštali nikada.

Preporučeno