Napokon je došlo vrijeme da malo možemo da predahnemo od velikih vrućina, ali meterolozi od nedjelje najavljuju novi topli talas kada će temperature da budu opet iznad 35 stpeeni, a sudeći prema prognozama, svima nam opet slijedi velika borba i mučenje sa visokim temperaturama.

To je logično da će svima da dođu visoki računi za struju, jer klima uređaj radi svaku noć i dan bez da s gasi. Ima i onih koji nisu u mogućnosti ili su možda na neki način spriječeni da odu negdje na odmor, pa tko će oni biti primorani da se rashlade sa klima uređajima, za koje je poznato da gutaju kilovate i da ne kraju mjeseca dođe račun za truju od kojeg nam se zavrti u glavi.

Sve nas zabrinjava što globalno zagrijavanje uzima previše maha, a stufije sugerišu da će 3 od 4 osobe na svijetu uskoro morati da izdrže oko 20 dana ekstremne vručine i vlažnost u slučaju da novi gasova staklene bašte nastavi da raste na sadašnjem nivou. Globalna temperatura se za sada, prema izvještajima stručnjaka, povećala za jedan stepen, ali čak i da se smanji emisija gasova efektom staklene bašte, klimatske promjene mogu da brzo zasutave, okolnosti zahtjvau da se uvede u svakoodnevni život po rashladnik, koji će da olakšava borbu sa visokim temepraturama, a radi se o ekološkim uređajima, ručni punjivi ventilator.

OVi ručni ventilatori na punjenje nud eefikasan i moderan način da se brzo rashladite, be baterija i struje, a mogu se naći po cijeni manjoj od 1000 dinara. Dok na našim ulicama još uvijek nisu stekli neku veliku popularnost, ali ljudi u zemljama koje su oduvijek imale toplu klimu znaju da im je bolje da ne izlate iz kuće bez malog ručnog ventilatora.

Preporučeno