Kćerka Jelena Beba Balašević je podijelila sa svima situaciju sa ocem, čuvenim kantautorom koji je danas preminuo Đorđem Balaševićem u 67. godini života, pa se o onome što je napisala na društvenim mrežama itekako sada priča.

– Zovem svog Đoleta da vidim šta radi i počnem razgovor sa “Kako si”, a on mi kaže “Koronulo prilično”. Da, kralj riječi me je ponovo zasmijao, ali i zabrinuo u isto vrijeme – napisala je ona na svom profilu na društvenoj mreži Instagram.

– Na svu sreću, nije pozitivan na korona virus, samo je pozitivan na život. U ovom suludom vremenu gleda kako da nas nasmije, iako je možda lošije nego što je bio. Koronuo je, dakle, već od zatvaranja, neizvjesnosti, loših vijesti svaki dan, brige i svega lošeg – dodala je uz to Beba.

Poznati pjevač Đorđe Balašević nikada nije krio da mu je jedan od najtežih perioda u životu bio onaj kada je njegova mlađa kćerka Jeena 1999. godine doživjela tešku saobraćajnu nesreću.

Jelena Beba Balašević tada je mjesecima bila nepokretna i dugo dugo se borila za svoj život. Osim Jelene, Đorđe i njegova supruga Olivera imaju i kćerku Jovanu i sina Aleksu.

Krajem 2001. godine snimio je album Dnevnik starog momka koji je posvetio svojoj supruzi Olji. Svaka od 12 pjesama na albumu nosi naziv jednog ženskog imena, a kombinacijom početnih slova tih imena dobija se pravo značenje ovog albuma, pod nazivom Olja je najbolja. Godine 2004. on snima izuzetno dobar album koji nosi naziv svoje prve grupe Rani mraz.

Preporučeno