Kada je Ognjen Amidžić bio u njihovom domu rekao je da je to nešto najintimnije što je ikada imao priliku da vidi.

Naime, Miroljub Aranđelović Kemiš i Zorica Zoka Brunclik su u braku nevjerovatne trideset i tri godine. Njih dvoje su primjer skladnosti braka na estradi. Nedavno su bili gosti u emisiji Ognjena Amidžića. Poznati muzičar i voditelj je imao tu čast da se prošeta njihovim domom i da napravi neke snimke kupatila i spavaće sobe. Amidžić je bio iznenađen kad je vidio da u toaletu imaju set par wc šolja i bidea. Naime, Amidžić ih je upitao da li to znači da posao obavljaju skupa a oni su se nasmijali i potvrdili to. S druge strane, Milan Kalinić koji je također bio gost u emisiji je dodao da u toaletu uvijek ima ćaskanja i da nikada nije dosadno.

Inače Kemiš je poznati harmonikaš.

Harmonike su familija muzičkih instrumenata u obliku kutije, tipa aerofona sa mehom, a koje se nazivaju “squeezebox”. Osoba koja svira harmoniku zove se harmonikaš. Koncertina i bandoneon su povezani; harmonijum i američki trsni organi su u istoj porodici.

Instrument se reprodukuje kompresovanjem ili širenjem meha dok pritiskate tastere ili tastere, što dovodi do otvaranja paleta, što omogućava da vazduh teče kroz trake od mesinga ili čelika, koje se nazivaju trske. Oni vibriraju kako bi proizveli zvuk unutar tijela. Izvođač normalno reprodukuje melodiju na dugmadima ili tasterima na desnoj ruci i pratnji, koja se sastoji od zvuka trske. bass i pre-set dugmadi akordi, u lijevom priručniku.

Harmonika je rasprostranjena širom sveta. Koristi se u popularnoj muzici (npr. Gaucho, Forro i Sertanejo u Brazilu, Vallenato u Kolumbiji i norteño u Meksiku) u nekim zemljama (npr. Brazil,  Kolumbija, Dominikanska Republika, Meksiko i Panama) dok u drugim regijama (kao što su Europa, Sjeverna Amerika i druge zemlje u Južnoj Americi) ima tendenciju da se više koristi za plesnu i pop muziku i često se koristi u narodnoj glazbi u Europi, Sjevernoj Americi i Južnoj Americi. U Evropi i Sjevernoj Americi neki instrumenti popularne muzike takođe koriste ovaj instrument.

Preporučeno
Loading..