Kada je prije deset godina Tardu Flordun prihvatio ulogu u 1001 noći, on nije ni sanjao da će mu uloga Kerema, najboljeg Onurova prijatelja, donijeti toliku popularnost.

Tada ovaj šarmantni Turčin nije mogao odoljeti svim čarima zanosne Canan Erguder, koja se pojavila u trećj sezoni serije, a čiji će lik, zločesta Eda, poniti par zločina te unijeti nemir u Onurov i Šeherzadin život. Ni u stvarnom Cananinu životu nije nedostajalo obrata i uzbuđenja.

Dakle, Tardu koji se može pohvaliti diplomom engleske književnosti, a bavio se i filmskom režijom, u tinejdžerskim je godinama svojim roditeljima zadavao puno problema zbog buntovnog i nemirnog duha. Kao što je i većina mladih ljudi, pao je pod uticajem lošeg društva, uzimao je različite opijate, zabavljao se s mnogim djevojkama, a roditeljima je uvijek krao automobil.

Zbog svega ovoga, par je puta prespavao u zatvorskoj ćeliji, a kad mu je jednog dana prijatelj poginuo u saobraćajnoj nesreći, Taradu je shvatio da njegove dječačke avanture moraju prestati te kako je došlo vrijeme da napokon jednom odraste.

Nakon što je završio srednju školu on je odlučio da će upisati Hacettepe University Theatre Class na oduševljenje svoje porodice, posebno tata Macita Florduna, koji je istaknuti turski glumac, koji je 1996. godine preminuo od srčanog udara. To je bio veliki udarac za njega.

Nakon što je 1995. godine ponosno držao diplomu u rukama, on je počeo da dobija uloge u televizijskim serijama i filmovima, a turska javnost je za ovog nadarenog glumca saznala kad je na daskama koje život znače glumio Hamleta.

Evo kako on danas izgleda:

Preporučeno