David Dragičeviuć je mladić koji je likvidiran prije nekoliko mjeseci a njegov otac se bori za pravdu kako bi se krivci koji su likvidirali mladića priveli pred lice pravde. Sada se na internetu pojavila prepiska između izvijesnog Rađena i Savanovića. U nastavku pogledajte šta su pisali o Davidu.

SMS (usluga kratkih poruka) je usluga za razmenu tekstualnih poruka u većini sistema telefona, interneta i mobilnih uređaja. Koristi standardizirane komunikacijske protokole kako bi omogućio mobilnim uređajima da razmjenjuju kratke tekstualne poruke. Posrednička služba može olakšati konverziju teksta u govor koji se šalje na fiksne linije. SMS je najčešće korišćena aplikacija podataka, sa približno 3,5 milijardi aktivnih korisnika, ili oko 80% svih mobilnih pretplatnika, krajem 2010. godine.

SMS, koji se koristi na modernim uređajima, potiče od radio-telegrafije u radio memo pagerima koji su koristili standardizovane telefonske protokole. Oni su definisani 1985. godine kao deo standarda standarda Globalnog sistema mobilnih komunikacija (GSM) . Prva SMS poruka poslana je 1992. godine.

Protokoli su omogućili korisnicima da šalju i primaju poruke do 160 alfanumeričkih znakova do i od GSM mobilnih telefona. Iako je većina SMS poruka tekstualnih poruka od mobilnog do mobilnog, podrška za uslugu se proširila i na druge mobilne tehnologije kao što su ANSI CDMA mreže i digitalni AMPS.

SMS se takođe koristi u mobilnom marketingu, vrsti direktnog marketinga. Prema jednom izveštaju o istraživanju tržišta, od 2014. godine, globalni posao SMS poruka je procenjen na vrednost od preko 100 milijardi dolara, što čini skoro 50 procenata svih prihoda od mobilnih poruka.

Preporučeno
Loading..