Glumica Rialda Kadrić je iznenada preminula u 57. godini života u Ateni, gdje je provela posljednje vrijeme.

Od polovice osamdesetih godina prošlog vijeka radila je i kao psihoterapeut u Londonu. Ostala je zapamćena po ulozi Marije u kultnom filmu Lude godine, a prvi put je u Žikinoj dinastiji glumila kada je imala tek 13 godina. Publiku je osvojila ljubavnom pričom s filmskim partnerom 65 godišnjim Vladimirom Petrovićem, koji je igrao lik Bobe.

Njena uloga je prvobitno bila namijenjena glumici Sonji Savić, ali srpski mediji pišu kako je ona nije mogla prihvatiti zbog obaveza na drugim filmovima, Rialda je kasnije upisala studij svjetkse književnosti, a ubrzo se iz Beograda preselila u London, gdje se udala.

Zanimljivo je to da je glumica krila ko je njen suprug i u medijima nema niti jednu zajedničku sliku s njim. Glumica je uvijek izbjegavala pažnju medija i javnosti. Jednom prilikom je ispričala kako je život nikad nije mazio, a najveću tramu u žviot je doživjela kada joj je mama preminula.

Rialda je glumila još par manjih uloga, a od početka 90-ih godina nije se više nikako bavila glumom. U Velikoj Britaniji prvo je radila kao novinarka i reporterka, a onda se specijalizirala za ono što je oduvijek najviše voljela, a to je psihoanaliza. O privatnom životu nikada nije htjela puno govoriti. Veliki broj ljudi su je povezivali s filmskim partnerom Vladom, ali oni nikad nisu bili u emotivnoj vezi. Bila je u braku, a s Vladom, poslije filma, nije bila u kontaktu. Nije imala djece.

Preporučeno