Koja god da je vaša uloga u životu, ukoliko ste sretni u svojoj koži, to je zapravo to.

Ipak, neke stvari u životu su definisani sa našim rođenjem. Samim tim, u zavisnosti da li koristite više desnu ili lijevu stranu mozga, možda ćete biti predodređeni za neka zanimanja ili hobije, a možda i za neka interesovanja.

Pa zašto se sada ne bismo zabavili i provjerili koja nam strana mozga bolje radi?

Trebate pogledati ovu ilustraciju ispod i kažite nam iskreno, koju od dvije životinje ste vidjeli prvo na njoj?

Po riječima psihijastra i doktora Kristijana Rizeje, na ilustraciji se nalaze dvije životinje, to su tigar i majmun.

Vdijeli ste mamuna- desna strana mozga aktivnija
Ovo uglavnom znači da ste skloni umjetnosti ili imate određenu umjetničku crtu, te da ste vješti sa rukama. Jako ste kreativni i slobodnog ste duha, uvijek ste spremni na nešto novo i drugačije.

Inspirišete druge oko sebe i možete da razumijete više nego drugi ljudi, ipak, ono što je u vašem slučaju nekad dobro, a nekad i ne toliko je to što srce nerijetko dolazi prije razuma, emocije su te koje vas vode.

Vidjeli ste tigra- lijeva strana mozga aktivnija
Kod vas je razum taj koji vas vodi. Logičko razmišljanje činjenice prije svega, logostika, metodika i linerno razmišljanje. U prevodu, prije svake borbe napravit ćete plan.

Baš kao i u prirodi tako i u životu, tigar je taj koji čega, napada i vreba, kada mu stvari idu na ruku. Isto je i sama vama, vi ste neko ko razmišlja o uzrocima i posljedicama prije samog djelovanja, a nerijetko bi se sjajno snašli i kao vođe tima.

Preporučeno