Koliko vremena vi provedete pod tušem?

Stručnjaci upozoravaju kako ne biste to trebali raditi više od petnaest minuta dnevno.

– Duže tuširanje može negativno da utiče na vašu kožu, kosu i nokte zbog toga što ih previše isušuje – objašnjava dermatolog Ana H. Kacon.

Prema ovoj dermatologinji, idealno vrijeme tuširanja je pet do petnaest minuta i to najviše jednom dnevno, tako prenosti beslifeonline. com.

Medicisnka sestra Džil Kanes koja ima više od 14 godina iskustva i koja je osnivačica medicinskog centra Face Forward Medical Aesthetics, kazuje da čak i dugi tuševi mlakom vodom mogu da isuše vašu kožu tako što će ukloniti sva prirodna ulja sa nje. Ovo može da ostavi pukotina u koži, a to sve olakšava mikrobima da uđu u vaše tijelo.

Ukoliko se ipak želite duže da tuširate, stručnjak za njegu kože Šeryl Vudman kazuje da biste mogli hladnijom vodom da se tuširate zbog toga što ona smanjuje negativan učinak vode na vašoj koži.

Ali, bez obzira na to, čak ni tuširanje hladnom vodom ne bi trebalo da traje previše dugo, a Vudman kaže kako je očigledno znak da je dovoljno, onda kad vam kože počinje da se mežura.

Dakle, kako ne bi naškodili svojoj koži, možda bi najbolje bilo da se tuširate svaki drugi dan kako bi ona mogla da povrati sva svoja ulja koja je štite od negativnih i štetnih uticaja koji mogu da izazovu sušenje kože kao i iritaciju koja na kraju krajeva može biti jako bolna.

Preporučeno