Sigurni smo da ne postoji osoba kojoj je drago to što su se sa ljetom u naše krajeve vratili i komarci, kako je sada njihovo doba, te je prosto nemoguće da cijelog ljeta nemate dodira s njima.

Ipak, umjesto da bacate novac na razne farmaceutske preparate ili na neke proizvode sa reklama sa malih ekrana, u našem današnjem članku vam donosimo jedan trik za koji se mnogi slažu da je izuzetno efikasan, te da bi vam mogao olakšati život kada su u pitanju ovi dosadni i u svakom slučaju neželjeni gosti svakog doma.

Ono što vam je potrebno za ovaj vrhunski trik jeste jedna plastična boca, selotejp, a zatim u kuhinji pripremite suhi kvasac, 200 ml vode, te negdje između pedeset i 75 grama šećera. Sljedeći korak jeste da tu flašu presiječete na pola, a da onda u nju dodate vodu koju ćete pomiješati sa šećerom. Nakon toga u to dodajte i jednu malu kašiku kvasca, te kada je sve gotovo, to jest, sa ovim dijelom, na donji dio zalijepite vrh flaše koji ćete naopačke okrenuti tako da izgleda kao na slici koju vam donosimo ispod.

Bitan dio jeste da koristite smeđi šećer, koji treba otopiti u ključaloj vodi, dok ta vaša smjesa ne postane potpuno tečna, kao neki sirup. Kvasac ne miješajte sa sirupom, nego treba samo da ostane da stoji na površini sirupa, a nije dobra ideja ni da zamku zamotavate nekim papirom ili slično. U nastavku možete i da pogledate video sa objašnjenima i kako to na kraju treba da izgleda.