Vjerovatno svi vi muku mučite sa tim da uštedite nekoliko eura na računima tokom zime. Šta jegore od smrzavanja napolju tokom zime? Sigurno je ulazak u ledenu kuću koju ne možete odmah da ugrijete. Ali pored toga što vas muči to da vam zimi bude dovoljno toplo, vjerovatno vas muči i pitanje da li ikako postoji nalin preko kojeg možete da uštedite na računima tokom zimskog perioda. Kkao uštedjeti, a da vam pti rome bude dovoljno toplo i da li je uopšte preporučljivo da isključite grijenja kada niste u kući?

Ovo pitanje je najlakše onima koji koriste centralno grijanje jer se ono ne plaća po potrošnji, a lakše je i onima koji koriste TA peć. Možete je puniti dok je jeftina struja, a kada izađete iz kuće, samo isključite ventilator koji puše topao vazduh iz nje. Toplota koja se akumulisala dok je niste punili će vaš dom učiniti mlakim i vrlo ćete ga lako moći ugrijati na željenu temperaturu kada se vratite kući. Možda ste nekada pročitali ili čuli od nekoga kako grijno tijelo mora da radi napornije kako bi ugrijalo ohlađeni prostor, međutim, radi se u totalnoj zabludi.

Ono što je istina jeste da je potrebno nalo više energije da bi se temperatura stana ili kuće održavala na željenoj visini, nego da se on ponovo zagrije do te željene vrijednosti. Ono što se preporučuje jeste da kupite termostat za električni urežaj koji koristite u svom domu, te da ga montirate i podesite na neku optimalnu temperaturu, ne više od 16 stepeni. To će biti sasvim dovoljno da se prostorije vašeg doma ne ohlade, a sa druge strane nećete potrošiti mnogo struje.

Preporučeno