Skoro svaka žena na ovom svijetu želi dugu lijepu, zdravu i njegovanu kosu.

Kosa žene čini ženstvenim, urednim i njegovanim. Uz to, sve što je duža kosa traži veću njegu, što je na neki način i očekivano, mada i kratka kosa zahtjeva stalnu posjetu frizeru kako bi kosa bila na svom mjestu.

U ovom članku naučite kako da oporavite kosu u kućnim uslovima.

Kada govorimo o ljepoti i zdravlju, kokosovo ulje je jedno od najkorisnijih prirodnih sredstava koje nudi mnogo zdravstvenih prednosti, pristupačno je i ono što je najbitnije, u potpunosti je prirodno.

Tako se kokosovo ulje odavno pokazalo korisnim i u kozemtici. Dodaje se u sredstvima za njegu tijela, noktiju, lica, ali najveći efekat ima na kosu i to već pri prvim tretmanima.

Kako biste svoju kosu učinili mekom i glatkom, potrebno je da napravite ovu kasku od kokosovog ulja i od meda.

Potrebno je da u jednu posudu stavite dvije supene kašile hladno cijeđenog kokosogov ulja i zagrijte u mikrovalnoj pećnici oko dvadesetak sekundi. Nakon toga, dodajte dvije supene kašike meda i miješajte sve dok ne dobijete ujednačenu masu. Ovu masku nanesite na blago navlaženu kosu i ostavite najmanje 40 minuta, a onda je operite šamponom.

Ovu masku je potrebno da na kosu nanosite jednom sedmično i na fantastične rezultate nećete baš dugo čekati. Kosa će vam biti lijepa, njegovana i zdrava, a to će sve da utiče na na njen rast, što znači da ćete ubrzo imati dužinu kose kakvu ste oduvijek htjeli da imate.

Preporučeno