Kada je riječ o velikim estradnim imenima iz bivše Jugoslavije, uvijek se mora spomenuti i kralj narodne muzike Šaban Šaulić, koji je do svoje smrti možda bio i najveće ime na estradi, odnosno kada je narodna muzika u pitanju.

Bilo je tu još puno pjevača i pjevačica koji su dobili status legendi, a neki od njih su nažalost pred sami kraj života ostali bez ičega. Mnogi od njih više i nisu sa nama, ali su iza sebe ostavili i nasljeđe u pjesmama koje će trajati vijekovima, a Silvana Armenulić, Vida Pavlović, Usnija Redžepova su samo neke od pjevačica koje su ostavile jedan veliki trag u narodnoj muzici.

Prošlo je više od 15 godina kako je ovaj svijet napustila čuvena Vida Pavlović, pjevačica koja je pjevala narodnu i romsku muziku, a u toku svoje karijere, ona je i zaslužila imena kao što su “kraljica romske muzike”, ali i “kraljica tuge i boli”. Ona je imala jedinstven vokal, ali njen život nije bio ni malo lijep kako se to zapravo čini. S pjevanjem je počela jako rano, sa samo 14 godina, a već sa svojih 15 udala se za muzičara Aleksandra Pavlovića.

Njena karijeta je krenula jako dobto, ali njen brak nije dugo potrajao, pa je tako napustila mu
a, došla u Beograd, a tu se ponovo udala za Stevu Jovanovića, sa kojim je imala jako turbulentan brak koji je potrajao čak 27 godina.

Ona je prosto obožavala djecu ali nažalost nikad nije mogla imati svoju, pa se zbog svega toga na kraju odala alkoholu. Kasnije se ona i razboljela, a u njenim pjesmama je sve više bilo tuge i boli, te tako njene balade malo koga mogu da ostave ravnodušnim. Jedina želja pred smrt joj je bila da ima još jedan koncert, ali nažalost nije imala snagu za to. Na kraju je umrla sama i bez ikog u svom stanu u Beogradu.

Preporučeno