Uz brojno sezonsko voće koje donosi sa sobom ljetna sezona, jedna od najdražih poslastica svima je u svakom slučlaju kuhani kukuruz, koji je ujedno i jako zdrav, a rijetko ko se neće složiti s nama da je uz to sve i ukusan. Ipak, greška koju većina ljudi pravi dok jedu kuhani kukuruz jeste što skidaju njegovu takozvanu svilu, to jest, dlačice koje nikad ne uspijemo sve počupati.

Rijetko ko zna da se zapravo i kukuruzna svila preporučuje zato što prije svega možete da spriječi nastajanje kamena u vašim bubrezima, te djeluje kao prirodan diuretik, pa samim tim podstiče vaše tijelo da radi na izbacivanju viška tečnosti koja se nalazi u vašem tijelu. Isto tako može da snizi nivo šećera, kao i nivo holesterola u vašoj krvi. Kukuruzna svima obiluje kalijumom, koji kasnije podstiče zgrušavanje krvi.

Ukoliko ipak ne možete sebe da natjerate da kada jedete kukuruz, da ne skidate kukuruznu svilu, postoje i drugi načini na koji možete da iskoristite njena silna povoljna dejstva. Naime, sve što treba da uradite jeste da je odvojite od kukuruza, a da je ona prokuhate u malo vode. Dobit će vam čaj koji će biti još efikasniji po ovom pitanju koje smo vam prethodno pojasnili.

Ipak, ono što treba napomenuti u svakom slučaju jeste da se čaj od kukuruzne svile ipak ne preporučuje trudnicama, kako su zabilježeni slučajevi gdje je on uzrokovao prerane kontrakcije, pa biste to trebali da imate na umu ako ste pripadnica ženskog spola, te ako uskoro planirate da osnujete ili proširite svoju porodicu.

Preporučeno
Loading..