Ono što su prije bili neki kulinarski trikovi koji su se prenosili sa koljena na koljeno i ostajali u krugu porodice, danas su postali globalno dostupni savjeti kojima svako može da pristupi, a jedini preduslov jeste da se interesuju za ono o čemu istražuju i na što se trikovi odnose.

U našem slučaju, kada je riječ o trikovima koji bi mogli da afektuju vaše sposobnosti u kuhinji, postoji nekoliko njih koje bi svako od nas trebao da zna. U današnjem članku ih možete da pročitate, a sigurno je da bi vam se barem neki od njih već sutra mogli da pokažu kao jako korisni.

Ako pripremate biftek, uvijek biste trebali da imate na umu da ne biste trebali peći meso koje ste skoro izvadili iz frižidera, nego bi ono prvo trebalo da odstoji na sobnoj temperaturi nekih sat ili dva vremena, a tek onda da ga pripremate.

Ako inače volite finu koru na svom mesu, prije pečenja posušite meso papirnim ubrusom. Piletina se treba duže peći, a inače se jako lagano suši, pa zbog toga mnogi prave rastvor od jednog litra vode u koji dodaju četvrtinu šolje soli, te pola šolje šećera i onda time zaliju meso tako da se ono u potpunosti popline.

Vrijeme soljenja mesa ovisi o tome koliko količinski imate mesa, ali pravilo je da to nikad nije kraće od pola sata, a nikad duže od osam sati, a još jedan parametar koji vam može biti od koristi jeste da uvijek idete jedan kilogram na jedan sat soljenja.

Preporučeno
Loading..