Kupus dijeta je dijeta koja spada među zdrave režime ishrane, sa niskim udjelom masti i kalorija, a omogućava vam skidanje i do pet kilograma za sedam dana.

Oni koji su se pridržavali ovog režima ishrane, kazuju da daje odlične rezultate, pa zbog toga ne čudi što je već dvije decenije hit u cijelom svijetu. Najvažniji obrok u toku dana je niskokalorična čorba od kupusa, koja podstiča brzo sagorijevanje masnoća.

Dok se pridržavate ove dijete, dozvoljeno vam je da uzimate i drugu hranu sa manje kalorija dok je potrebno da se izbaci šećer i hranu kao što je pečeni krompir, banana i slično prva tri dana.

Što znači, glavni obrok je supa od kupusa i pravi se na sljedeći način:
Usitnite povrće koje uključuje, mrkvu, zelenu papriku, luk, paradajz, šampinjone, kupu i celer i to kockice. U jednu šerpu sipajte luk i malo ulja i dinstajte par minuta. Onda dodajte i ostalo sjeckano povrće. U dodajte šest sedam šolja vode u posudu i pustite da to proključa. Smanjite temperaturu na srednju i pustite povrće da se kuha. Kuhajte sve dok ne postane mekano, jedno pola sata do 45 minuta. Možete u to dodati i so i biber po želji.

Ukoliko želite da ubrzate metabolizam i da smršate, samo ispušte ovih pet vrl jednostavnih pravila.

Ovako izgleda plan ishrane za sedam dana.

Prvi dan
Supa od kupusa i voće po izboru, a nisu dozvoljene banane. Pijte mnogo tečnosti, a preporučuje se voda, crna kafa ili nezaslađeni čaj.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno