Poznata pjevačica Lepa Lukić je u svoj testament, vjerovali ili ne stavila svoju mačku.

Diva narodne muzike će cijelo bogastvo koje je stekla u toku 50 godina karijere bratancu Radisavu, ali uslovila ga je da mora da brine o njenoj mački Mazi.

Ako se bude dobro starao o maci, on će dobiti restoran, dva stana, kuću i cijelu Lepinu ušteđevinu.

“Napisala sam u testamentu, u kojem sam navela da moj bratanac mora da brine o mački ako ja odem prije nje. Radisav treba da čuva moju Mazu, da je pazi i mazi i naslijediće sve što sam stekla tokom života. To sve stoji u dokumentu kojeg čuva moj advokat”, kaže Lepa Lukić.

Lepa Lukić objašnjava da je jako vezana za svoju macu, koju je udomila prije nekih devet godina. S obzirom da nikada nije imala djece, Maza je njoj kao kćerka.

“Ona je čudo od mačke, ja je doživljavam kao svoje rođeno dijete. Zato sam morala da je zbrinem i da znam da će biti dobro kada ja odem sa ovog svijeta. Od 2011. godine nas dvije živimo zajedno kao majka i kćerka, pravi je zvrk”, priča pjevačica sa osmijehom na licu.

Ona dodaje da sa svojom ljubimicom priča kao da je čovjek:

“Mnogo je pametna, ma pametnija je i od mene! Ona se nikad nije penjala na sto dok ja jedem, kao što to rade sve druge mačke. Ima svoje granule i kada mi kaže: “Mjauuu”, ja je pitam:”Sine, reci mi šta hoćeš, kaži majci šta to želiš?” Odemo zajedno do mjesta gdje stoji njena posuda za hranu i ja joj sipam granule da može jesti. Kada se najede, odemo u spavaću sobu, ja ugasim svjetlo, a ona se popne na krevet i čeka me da zajedno spavamo. Da živim sama, ja bih odlepila, a uz Mazu nikada nisam sama.”

Preporučeno