Balkan se danas oprašta od glumca Marka Nikolića a mnoge njegove kolege su teškog srca dočekale ovu vijest. Među njima je i Lidija Vukićević koja je sa Gigom surađivala u seriji Bolji život.

Naime, Marko je svojevremeno tumačio ulogu Dragiše Popadića dok je Lidija tumačila ulogu Violete Popadić, njegove kćerke.
Naime glumica se oglasila emotivnom porukom na Instagramu.
Vukićević je napisala sljedeće:

Sigurna sam da je smrt samo vidljivi prekid ljubavi
Volim te, Gigo i uvek ću voleti mog televizijskog tatu
– napisala je Lidija na ovoj društvenoj mreži i objavila naslovnicu gde sa ostalim zvezdama “Boljeg života” pozira.
Na njoj je bio i Marko Nikolić

Bolji život počeo je da se emituje na Radio-televiziji Beograda u subotu, 10. januara 1987. godine, otvaranjem tematske pesme “Bolji život” koju je napisao Ljubiša Bačić, komponovao Voki Kostić i otpjevao Dado Topić, koji je ubrzo postao izuzetno popularan.

Rano u svojoj seriji, serija je postala masivan hit širom SFR Jugoslavije. Završna epizoda prve sezone emitovana je 6. juna 1987. godine, a na njoj se pojavio mali klifaš koji je napustio domaćinstvo, a donio je ogromne ocjene. Ukupno 22 epizode su snimljene i emitovane u prvoj sezoni.

Priča se vrti oko porodice Popadić i radi kroz njihovu borbu i adaptaciju na brze političke i ekonomske promjene koje su se dogodile u SFR Jugoslaviji nakon Tita krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina.

Porodični patrijarh Dragiša Popadić zvani Giga Moravac je impulsivni upravnik koji je u svojim pedesetim godinama radio kao upravitelj srednjeg nivoa u pravnom odjelu državne kompanije. Član Komunističkog saveza (SKJ), preselio se u Beograd iz Pomoravlja kako bi studirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i ostao u gradu nakon što je diplomirao i oženio se. Njegova kultivirana i delikatna supruga Emilija Konstantinović, koja dolazi iz bogate porodice, u srednjoj školi predaje latinski jezik. Imaju troje odrasle djece, od kojih svi još žive sa svojim roditeljima.

Preporučeno
Loading..