Jovana Joksimović je popularna voditeljica Jutarnjeg programa na Prvoj televiziji.
Jovana je svima povodom nove godine poželjela zdravlje prije svega. Ona je istakla da je imala izuzetno tešku trudnoću te da s tog aspekta nema namjeru da proširuje porodicu iako bi ona i Željko vrlo rado imali još djece.

Jovana je istakla da bi mogla zamisliti sebe u ulozi majke šestero djece međutim kako je imala jako tešku trudnoću nije u mogućnosti da svoju porodicu dodatno širi. Rekla je da su najvjerovatnije završi sa brojem tri.

Mogu da zamislim da je i moja porodica šesti, što Željko kaže djeci nikada nije dovoljno. Ali nažalost, imao sam veoma tešku trudnoću i porođaj i više nismo u mogućnosti da širimo porodicu. Završio sam sa decom na broju tri. Ovo je granica u kojoj možemo uživati i da djeca imaju dovoljno ljubavi i pažnje bez ogromnog tereta. Uživamo sada, ”rekla je Jovana.

Starost u kojoj se djeca smatraju odgovornim za svoje aktivnosti vezane za društvo (npr. Brak, glasanje, itd.) Također se mijenjala tokom vremena, a to se odražava na način na koji se tretiraju na sudu. U rimsko doba, djeca su smatrana krivima za zločine, a poziciju je kasnije usvojila Crkva. U 19. stoljeću, vjerovalo se da djeca mlađa od sedam godina nisu sposobna za kriminal. Djeca od sedam godina starosti su smatrana odgovornima za svoje postupke. Prema tome, mogli bi se suočiti sa krivičnim prijavama, poslati u zatvor za odrasle i biti kažnjeni kao odrasli bičevanjem, brendiranjem ili vješanjem. Danas, u mnogim zemljama kao što su Kanada i SAD, djeca starija od 12 godina su odgovorna za svoje postupke. Oni se mogu slati u posebne popravne ustanove, kao što je dvorana za maloljetnike.

Preporučeno
Loading..