Ove godine su Hrvati poprilično nezadovoljni time kako im protiče ljetna sezona, te statistički podaci govore da navodno ima čak 30% manje gostiju nego što je to slučaj bio prošle sezone. Jedan advokat koji inače radi i kao administator poznate stranice na društvenoj mreži Facebook koja se inače zove „Dnevna doza prosječnog Dalmatinca“, Mišo Živaljić je odlučio da sa svima podijeli to da su sami Hrvati uzrok što je sve manje turista na hrvatskim plažama.

Naime, advokat Živaljić je podijelio situaciju koja se dogodila jednom češkom paru koji više od dvadeset godina ljetuju u Hrvatskoj, a koji su se ove godine našli u izrazito neprijatnoj situaciji na odmoru u Nemiru kod Omiša. Njih dvoje su svratili do supermarketa koji su i inače posjećivali, ali nisu primjetili da je od te godine uvedeno da se tu parking naplaćuje. Tako da, kada su se vratili nakon desetak minuta, pronašli su kaznu na svom automobilu.

Odmah su se za pomoć obratili omiškoj gradskoj službi, a tu su naišli na neprijatne radnike koji su počeli vikati na njih da je zakon takav da odmah moraju platiti kaznu u iznosu od 100 kuna ili će u Češkoj platiti 200 eura.

Razočarani turisti su se požalili advokatu koji je inače njihov obiteljski prijatelj, te su bili u potpunosti razočarani time kako su se gradske službe ponijele prema njima. Razočaran i ogorčen je bio i advokat, koji je cijelu tu situaciju podijelio na društvenim mrežama kako bi svima dao do znanja zbog čega je turista sve manje i manje.

Preporučeno
Loading..