Aca Lukas je jedan od najpoznatijih domaćih pjevača, to je bez ikakve sumnje, te će se mnogi odmah i složiti da je Lukas uspio da napravi tako blistavu karijeru da mu većina njegovih kolega može s razlogom da pozavidi. Kako god, ovih dana je doživio jednu veliku neugodnost koja će ga koštati ni manje ni više nego 100.000 eura.

Naime, sve je već bilo spremno za Acinu turneju po Australiji – karte u lokalima gdje su nastupi zakazani su već bile rasprodate, avionske karte kupljene, a njegov tim je bukirao i hotele i pripremio sve za uspješnu turneju. Ipak, kako prenosi Kurir, problem je nastao zbog naknadne provjere Ace Lukasa. On je navodno u svojoj prijavi napisao da nije krivično osuđivan, a onda se na kraju ipak ispostavilo da jeste.

Australija mu je odmah ukinula vizu, iako je bilo to samo pet dana prije nego što je pjevač trebao da krene za Sidnej. Stiglo mu je obavještenje da je viza ukinuta, te da ne može ući u Australiju, a nisu imali razumijevanja ni zbog toga što je riječ o pjevaču koji je već zakazao i svoje koncerte i na kojeg je publika već odavno čekala.

Podsjećamo, Lukas je trebao da ima tri koncerta u Australiji, a navodno je zbog lošeg poznavanja engleskog jezika napravio ovu grešku, pa je tako tek sad isplivalo na površinu da je Lukas zapravo bio osuđen na 10 mjeseci uslovno nakon što je priznao krivicu za nasilje u porodici.

Preporučeno
Loading..