Činjenica je da veliki broj mladih ljudi napušta prostore Balkana, te da „trbuhom za kruhom“ odlaze u zemlje Srednje i Zapadne Europe, mada ima i onih koji i napuštaju Stari kontinent, te odlaze negdje drugo. Smatraju da je bilo gdje drugo bolje nego ovdje, kako će ih barem u „tuđoj“ zemlji, cijeniti za njihovo znanje i njihov trud, što je rijetkost kada je u pitanju prostor Balkana.

U našem današnjem članku vam donosimo jednu takvu priču, a riječ je o jednom mladiću koji je živi i radi u Njemačkoj kao konobar. Tako je jednom prilikom imao šansu da sretne druge ljude sa Balkana, a kada je ispričao cijelu situaciju svojoj majci, ona je to morala da sa drugima podijeli na društvenim mrežama. Naime, kada se vratio kući sa više bakšiša nego inače, ona ga je upitala šta se dogodilo, a onda je saznala jednu divnu priču.

Naime, kada su gosti na njegovoj kartici pročitali da ima „naše“ ime, pitali su ga odakle je, na što je on odgovorio da je iz Hrvatske. Gosti su otkrili da su oni iz Užica, te su pričali čistom ekavicom, ali bez obzira na to odakle su, svejedno su ga oslovili kao njihovog, što je njemu bilo izuzetno drago.

Na kraju je od svojih gostiju dobio ogromnu napojnicu, a iako je on insistirao da nema potrebe za tim, ipak su oni ostavili koliko su željeli. Ova divna priča je imala brdo pozitivnih reakcija na društvenim mrežama, te su se svi oduševili kada su čuli šta se dogodilo.

Preporučeno
Loading..