Poznata pop pjevačica Marija Šerifović je otkrila da je smršala skoro tri kilograma za sedam dana i to uz pomoć dijete koju joj prepisala nutricionistkinja Ana Petrović.

Naime, Marijina dijeta se uglavnom zasniva na salatama, mladom siru, tunjevini ali i bjelom mesu.

– Ovo je plan ishrane koji odgovara mojoj kilaži i krvnoj grupi, a svako treba da pronađe sebi odgovarajući plan, ništa ne radit na svoju ruku. Sedam dana ću se zdravo hraniti, nadam se da neću prekršiti dijetu, a zeleni čaj je obavezan to je nešto sa čime započinjem svaki svoj dan – rekla je Marija.

Poslije sedam dana strogog pridržavanja ona je otkrila da je izgubila 2,8 kilograma.

– To je veliki uspjeh, naravno možda je moglo i bolje, ali je svakako rezultat jako dobar. Nemojte se nadati da će svake sedmice biti ovako, jer to u startu odmah dolazi do izbacivanja viška tečnosti i toksina – zaključila je Marija zadovoljna rezultatima prve sedmice.

Već smo odavno upoznati sa time da ona veliku muku muči sa viškom kilograma kojeg nikako ne može da se riješi. Kako i sama kaže, voli da jede, ali voli da jede dobru hranu koja joj uradi to što joj uradi. Uz to, njena majka drži slastičarnu pa su joj tako slastice uvijek pri ruci, i to slastice vrhunske kvalitete.

Bez obzira na to, ona je odlučila da nešto poduzme pa je odlučila posjetiti najbolju nutricionistkinju Anu Petrović koja je na osnovu njenih nalaza i potreba organizma napravila jelovnik uz pomoću kojeg je dosta izgubila kilograma.

Preporučeno