Jedna od najpopularnijih estradnih pjevačica u posljednjih nekoliko godina u našem regionu i na našim prostorima je bez ikakve sumnje Maya Berović, koja je uspjela da se probije do samog estradnog vrha zahvaljujući saradnji sa bosanskohercegovačkim reperima Jala Bratom i Buba Corellijem. Kako god, ono što je sve zanimalo jeste kako je to Maya naglo prešla sa ijekavice na ekavicu, a ona tvrdi da je uvijek bila Srpkinja, te da njeno pravo ime nije Maida, kako su to u prošlosti mnogi mediji tvrdili.

Kada se udavala za svog supruga Alena, učinili su to u pravoslavnoj crkvi na Rodosu upravo iz razloga što je Maya osoba kojoj je izuzetno stalno do toga da sačuva tradiciju i kulturu, a kao razlog zbog čega je tek sad prešla na ekavicu, jeste što sada uglavnom samo sarađuje sa autorima i producentima iz Beograda, te je odlučila da sebi, a i njima „olakša“ posao.

Neki njeni fanovi i dalje je optužuju da krije svoje pravo porijeklo jer želi da se uklopi u domaći jet set, ali Maya se na te negativne komentare nikad pretjerano nije obazirala. Postala je jedna od rijetkih pjevačica koje su napunile Beogradsku arenu kada je održala svoj solistički koncert.

Kako god, ostaje da vidimo da li će uspjeti da zadrži svoje u svakom slučaju zasluženo mjesto na domaćoj estradi. Rado bismo čuli i vaše mišljenje o ovoj popularnoj pjevačici, te da li je ona dosad uspjela da osvoji i vaše simpatije. Pišite nam u komentarima ispod našeg današnjeg članka!

Preporučeno
Loading..