Mnogi su ostali potpuno u nevjerici kada se jutros pojavila informacija da je pjevač Šaban Šaulić stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj nakon pjevačevog nastupa i Bielfeldu.

Svi su ostali potpuno u nevjerici, a kako smo uspjeli saznati pjevač je nastradao jer je pijani vozač bez vozačke dozvole udario u Šabanovo vozilo.
Pjevač je zadovio teške tjelesne povrede a menadžer koji je bio u organizaciji Šabanovog nastupa u Njemačkoj, Markota Bogdan je otkrio šta se tačno dogodilo.

Ostwestfalen-Lippe doslovno Istočna Westphalia-Lippe, skraćenica OWL) je regija u njemačkoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, koja odgovara administrativnoj regiji Detmold. Ostwestfalen-Lippe je istočni dio regije Westphalia, kojoj se pridružuje područje Lippe. Regija ima 2,07 miliona stanovnika, a veliki gradovi su Bielefeld, Paderborn, Gütersloh, Herford, Minden i Detmold. Najviša točka u Ostwestfalen-Lippe je na strani Totenkopfa (498 m).

Veliki broj velikih svjetskih kompanija ima sjedište u regiji, uključujući Bertelsmanna, Mielea, Dr. Oetker, Melitta, Gerry Weber, DMG MORI AKTIENGESELLSCHAFT, Hörmann, Schüco, Wincor Nixdorf, Phoenix Contact i Claas. U 2012. OWL je postao nemački BMBF vodeći klaster tehnologije za inteligentne tehničke sisteme (to je OWL), koji je trenutno najveći projekat koji se finansira iz javnih izvora u kontekstu inicijative vlade “Industry 4.0”. Univerziteti se nalaze u Bielefeldu, Paderbornu i Lemgu. Društvo Fraunhofer je angažovano u OWL-u u Lemgu i Paderbornu.

Teutoburška šuma se prostire širom regije. To je bilo mjesto bitke Teutoburške šume u 9. stoljeću, gdje je savez germanskih plemena pobijedio Rimsko carstvo. Godine 1875. njemački zapovjednik Arminius otkrio je kip koji je doveo Nijemce do pobjede u borbi. Ova statua, Hermannsdenkmal, jedna je od najpoznatijih znamenitosti Ostwestfalen-Lippe.