Osim svjetske krize koju je prouzrokovala pandemija korona virsa, sve su veći izgledi i da nam vremenske prilike baš ne idu u korist u narednom periodu, naročito kada se radi o ljetu. Zbog pandemije svi su jedva dočekali visoke temperature jer su neki stručnjaci mišljenja da visoka temperatura ubija virus. Međutim, postoje i neke izjaveza vrlo visoke temperature koje, kao i za suše koje bi negativno mogle uticati na zemljoradnike, naročito kada se radi o Americi.

Neke najveće temperature koje su zabilježene ove godie su već uveliko krenul, a prema riječima stručnjaka, taj proces suša je krenuo još 2000. godine i sa svkom novom godinom je sve intenzivninji i jači, a veliki broj stručnjaka nije baš mnogo optimistično za ovu godinu. Najavili su zasita velike temperature koje bi mogle da imaju loš uticaj na usjeve Ovaj fenomen velike suše je pogodio Ameriku već 4 puta posljednjih 100 godina a stručnjaci su poručili da bi ova godina mogla da bude kao i sljedeća. Stručnjaci su došči do ovih saznanja dok su proučavali krošnje na drvima kao i sedimente koje su mogli da pronađu u pojedinim jezerima.

Svi su se prisjetili velike suše 2000. godine, kada je temperaturea na čitavoj sjevernoj hemisferi porasla za čitava 1,2 stepena kada su dva velika jezetra Mid Powel skoro u potpunosti presušila. Pored toga prijavljeno je i veliki broj požara koji su se pojavljivali na sjevernoj hemisferi, što je već lošu situaciju učinio još gorom. Meteorolozi nisu baš najoptimističniji kada se u pitanje dovodi Europa i svi su mišljenja da nas čeka ektremno toplo ljeto.

Preporučeno