O Štark Areni:

Arena Štark (prvobitno poznata kao Beogradska Arena) je višenamjenska zatvorena arena smještena u Beogradu, Srbija. Zamišljen je kao univerzalna sala za sportske, kulturne i druge programe. Prostor se koristi za razne sportske događaje kao što su košarka, koncerti, futsal, rukomet, judo, stolni tenis, tenis, odbojka i vaterpolo.

Njegova ukupna površina iznosi 48.000 kvadratnih metara. Za sport, ima kapacitet sjedišta do 18.386 sjedala, od kojih je 860 mjesta grupirano u 70 luksuznih kutija.

Štark Arena je članica Evropske asocijacije arena (EAA).

Beogradska arena se nalazi u Novom Beogradu. Parkiralište u Areni je ograničeno u prostorijama, iako obližnja stambena područja osiguravaju dovoljno prostora za vozila.

Nalazi se na 10 minuta hoda od železničke stanice Novi Beograd, koja nudi međunarodne železničke usluge iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, domaćih i međunarodnih železničkih linija za i iz Novog Sada, Subotice i Šida i gradske železničke službe BG Voz.

Od aerodroma Nikola Tesla Beograd do arene potrebno je 15 minuta vožnje. Vožnja iz centra Beograda trajaće isto toliko vremena, ako u špicu, do centra Novog Beograda, gde se nalazi arena, može potrajati i do 30 minuta.

Izgradnja arene izazvala je značajan rast cijena stanova u okolini, koji su uglavnom novi. Nova moderna poslovna zona predviđena je za izgradnju preko Beogradske arene. Hotel IN je bio prvi hotel koji je izgrađen u blizini arene, ali lokacija je takođe na pješačkoj udaljenosti od hotela Hyatt Regency Beograd i Crowne Plaza Beograda.

Preporučeno
Loading..