Milica Pavlović spada u red najatraktivnijih žena na estradi i žena koja uvijek ostavlja mnoge u transu. Naime, pjevačica je za Dan zaljubljenih odlučila da fanove počasti bajkovitim izdanjem.

Pogledajte fotografije atraktivne Milice:

O Valentinovu:
U Indiji, u antici, postojala je tradicija obožavanja Kamadeve, gospodara ljubavi; ilustrirani erotskim rezbarijama u Khajuraho grupi spomenika i pisanjem Kamasutre. Ova tradicija je izgubljena u srednjem vijeku, kada Kamadeva više nije bila slavljena, i javna seksualna naklonost je bila namrštena. Ova represija javnih osećanja počela je da se opušta 1990-ih.

Proslave za Dan zaljubljenih nisu dostigle Indiju sve do 1992. godine. Proširile su se zbog programa na komercijalnim TV kanalima, kao što su MTV, posvećeni radio programi i takmičenja za ljubavna pisma, kao i ekonomska liberalizacija koja je omogućila eksploziju valentine card industry. Ekonomska liberalizacija je takođe pomogla industriji kartona za Valentinovo. Proslava je izazvala oštru promjenu u načinu na koji ljudi pokazuju svoju naklonost u javnosti još od srednjeg vijeka.

U moderno doba, hinduistički i islamski  tradicionalisti smatraju da je praznik kulturna kontaminacija sa Zapada, kao rezultat globalizacije u Indiji. Shiv Sena i Sangh Parivar su zamolili svoje sljedbenike da izbjegavaju praznik i “javno priznanje ljubavi” zbog toga što su “stranci indijskoj kulturi”. Iako ove proteste organizuju političke elite, sami demonstranti su hinduisti srednje klase koji se plaše da će globalizacija uništiti tradicije u njihovom društvu: dogovorene brakove, hinduističke zajedničke porodice, redovne majke itd.

Uprkos ovim preprekama, Dan zaljubljenih postaje sve popularniji u Indiji.