Da li i vi mislite da ste dobar vozač?

Društvenim mrežama kruži jedna ilustracija koja je posađala veliki broj ljudi, a sudeći prema odgovorima, brojni vozači ne bi trebalo da posjeduju vozačku dozvolu. Koje od ovih vozila ima prednost na raskrsnici po vašem mišljenju?

Kao što i sami možete vidjeti na slici, na raskrsnici na kojoj nama semafora i koja se određuje samo znakovima nalaze se kamion, autobus i kamion. Kamion treba da skrene lijevo, automobil desno, dok autobus nastavlja pravo. Kojim redoslijedom ko mora ići?

Ponuđeni su i slijedeći odgovori:
1. kamion, autobus, automobil
2. kamion, automobil, autobus
3. autobus, automobil, kamion
4. autobus, kamion, automobil
5. automobil, autobus, kamion
6. automobil, kamion, autobus

Ko po vama ima prednost ovdje?

Dakle, koncentrišite se na znakove. Kamion ima prednost zbog toga što dolazi sa puta s pravom prvenstva prijelaza, dok autobus i auto imaju znakove stop, zbog toga što dolazi sa sporednih ulica. Vrlo je važno da znate sve znakove u vožnji jer je to na neki način jezik kojim se vozači sporazumijevaju sa putem. Važno je da znate pravilo desne strane ukoliko nema ni jednog znaka, ali ako postoje semafori, to su prvi i osnovni znakovi kojih se treba pridržavati.

Ali i prije semafora postoji policajac, ukoliko policajac reguliše raskrsnicu, njega pratite bez obzira na sve znakove i semafore. A sada je vaš zadatak da dobro pogledate ovu raskrsnicu, skoncentrišite se a onda dajte vaš konačan odgovor.

Ukoliko ne možete da dođete do riješenja, u nastavku možete saznati i koje je.

Dakle, tačan odgovor je pod brojem dva, kamion, automobil pa onda autobus.

Preporučeno