Ovog puta žene su otkrile novi bjuti trend i kažu da su zaista oduševljene rezultatima.

Proširene pore i mitiseri su čest problem velikog broja žena, a bjuti gurui sa interneta iamju novi trik za sve, a u pitanju je “šmirglanje”. Tako su nazvali ovaj trik koji, kako uvjeravaju influenseri, a u potpunosti osvježava kožu i riješava vas mitisera.

Ovo se, kažu oni, radi u tri jako jednostavna koraka.

Prvo trebate da dobro očistite kožu čistačem na bazi ulja, poslije toga, dobro operite kožu lica čistom vodom a onda nanesite masku od gline na lice. Naredni korak je opet utrljati u kožu lica čistač na bazi ulja.

Ovo je kako kažu, dovoljno da se svi mitiseri izvuku iz kože, a na društvenim mrežama već su osvanule slike rezultata onih koji su se ohrabrili da probaju.

– Slike nisu za one koji imaju slabo srce, ali ovo zaista radi – okačila je jedna zadovoljna djevojka.

Dermatolozi još uvijek nisu oformili zvaničan stav o ovom trendu, ali dermatolog Elizabet Tanzi za Refinery 29 savjetuje zašto je protiv ovog trenda.

– Svima je poznato da glina može da prikupi prljavštinu i povuče je iz pora. Ali, ljudi sa osjetljivom kožom moraju da budu jako oprezni zbog toga što kombinacija gline koja suši kožu i žestokog pilinga može da bude previše iritirajuća za njihovo lice – kaže ona.

Dakle, prvo ustanovite da li je vaše lice osjetljivo, a ako nije toliko slobodno iskoristite ovu metodu, ali ipak nemojte toliko često, jer tako često tretiranje lica, nije nikako dobro u svakom slučaju.

Preporučeno