Svaka žena se na svim forumima kune u ovu mješavinu.

One navode da je ovo najbolje sredstvo za pranje veša koje su ikada do sada probale.

Ako i vi želite kod kuće da napravite ovu mješavinu, potrebno vam je slijedeće:
– topla voda
– jedna četvrtina šolje boraksa, natrijum borata
– jedna četvrtina šolje sode bikarbone
– pola šolje praška za pranje veša po želji.

Žena koje su probale ovu mješavinu kažu da ova smjesa uklanja svu prljavštinu i tvrdokorne mrlje. Ne samo to, nego će zbog nje tragovi znoja nestati bez traga, a žene još kažu i da doslovno restartuje odjeću na fabrička podešavanja, tačnije vraća joj provbitni izgled.

Ono što sa ovom mješavinom trebate uraditi jeste da u nju potpoite odjeću i ostavite da stoji par sati, a onda operite odjeu standardno, na ruke ili u mašini skroz je svejedno.

Osim toga, jedna žena je otkrila tajne iz radnje za hemijsko čišćenje.
Vjerujemo da ste nekada pokušali da operete košlju, ali nakon što ste ih uzvadili iz mašine kragna i donji dio rukava i dalje su bili prljavi. Nemojte brinuti jer riješenje postoji.

Mi vam donosimo par savjeta iz radnje za hemijsko čišćenje.

Pripremite košulje prije pranja
Koža na vratu prirodno je masnija i na tom dijelu žlijezde lojnice pojačano rade nego inače. Kako biste izbjegli masne mrlje, košulje perite na temperaturi od minimalno 60 stepeni, pa ih onda dodatno pripremite prije nego ih ubacite na pranje.

U plastičnu posudu stavite tri decilitra vode i puni čep tečnog deterdženta za pranje veša. Izmiješajte i uzmire četku sa grubljim vlaknima. Nakon tofa umočite u mješavinu vode i deterdženta i lagano izribajte rukave i kragnu. Nakon toga ih stavite u mašinu.

Preporučeno