Svi smo imali priliku da jako često slušamo o brojnim beneficijama koje možemo imati ako se tuširamo hladnom vodom, ali opet rijetki su oni koji su to zaista i probali.

U današnjem članku vam donosimo priču o jednoj Ruskinji, po imenu Tatjana Lazarevskaja, koja je bez velikih očekivanja odlučila da počne da se tušira hladnom vodom, a nedugo poslije toga počele su prve promjene koje su je naprosto oduševile. Prva stvar koju je primjetila na sebi, već dvije sedmica nakon što se počela tuširati hladnom vodom jeste da još više osam sati sna i nisu tako neophodni, nego da se osjeća odmorno i nakon sedam sati.

Onda je uz to počela da se osjeća zdravijom i kao da je odjednom imala mnogo više energije za sve obaveze koje su je čekale u toku njenog radnog dana. Naizmjenično tuširanje, toplom pa hladnom vodom i tako u krug je isto tako odlična stvar za cirkulaciju krvi u vašem tijelu, pa i to nije loša ideja koju bi trebali da probate ako imate inače problema sa sistemom organa za cirkulaciju.

Ono što ona radi i što preporučuje svima onima koji žele da pokušaju da se kupaju hladnom vodom, jeste da polako rashlađuju vodu, te da se ni u kom slučaju ne izlažu naglom mlazu hladne vode. Kaže da će već nakon sedam dana, osjećaj biti prijatan, ali vašem tijelu će trebati barem nekoliko sedmica da se navikne na taj novi osjećaj. Ako odlučite da probate, rado bismo čuli vaša iskustva, pa ih podijelite s nama!

Preporučeno
Loading..