Hemoroidi su jedan gorući problem s kojim muku muči veliki broj ljudi. Mi vam sada donosimo jedan jako zanimljiv prorodni lijek protiv hemoroida.


Hemoroidi, koji se nazivaju i gomilama, su vaskularne strukture u analnom kanalu. U normalnom stanju, to su jastuci koji pomažu u kontroli stolice. Oni postaju bolest kada su otečeni ili upaljeni; Često se koristi nekvalifikovani termin “hemoroidi” da označi bolest. Znaci i simptomi hemoroida zavise od prisutnog tipa. Unutrašnji hemoroidi često rezultiraju bezbolnim, jarko crvenim rektalnim krvarenjem pri izlučivanju. Spoljni hemoroidi često rezultiraju bolom i oticanjem u području anusa. Ako dođe do krvarenja, obično je tamnija. Simptomi često postaju bolji nakon nekoliko dana. Oznaka kože može ostati nakon zacjeljivanja vanjskog hemoroida.

Dok tačan uzrok hemoroida ostaje nepoznat, veruje se da je u pitanju niz faktora koji povećavaju pritisak u abdomenu. Ovo može uključivati ​​zatvor, dijareju i dugo sedenje na toaletu. Hemoroidi su takođe češći tokom trudnoće. Dijagnoza se vrši posmatranjem područja. Mnogi ljudi se pogrešno pozivaju na bilo koji simptom koji se javlja oko analnog područja kao “hemoroidi” i treba isključiti ozbiljne simptome simptoma. Kolonoskopija ili sigmoidoskopija je razumno potvrditi dijagnozu i isključiti ozbiljnije uzroke.

Često, nije potreban poseban tretman. Početne mjere uključuju povećanje unosa vlakana, pijenje tekućina za održavanje hidratacije, NSAIL-e kako bi se pomoglo boli, i odmorili. Ljekovite kreme se mogu primijeniti na to područje, ali njihova djelotvornost je slabo potkrijepljena dokazima. Može se izvesti niz manjih procedura ako su simptomi teški ili se ne poboljšavaju uz konzervativno upravljanje. Hirurgija je rezervisana za one koji ne uspiju da se poboljšaju nakon ovih mjera

Preporučeno
Loading..