Živim prilično siromašnim životom. Nikada se nisam izdvaja ni po čemu. Nemam najskuplji telefon a nisam čak nikad ni na moru bila. Međutim jednog dana mi je momak rekao kako će me voditi na more. Bila sam mnogo ubuđena i sretna jer niko nikada nije uradio nešto takvo za mene. Rekao je da će me voditi u Makarsku, mjesto o kojem oduvijek sanjam. Toliko sam bila sretna da smo tu večer završili u krevetu i po po prvi put. Bio je to trenutak za pamćenje. Ali nakon nekoliko dana kasnila mi je mjesečnica.

Bilo mi je malo čudno, ali se znalo dešavati. Odlučim da odem do apoteke i uzmem test za trudnoću. Tada sam saznala da sam trudna. Sada sam u trećem mjesecu trudnoće i moj mi je suprug rekao kako ja ne mogu ići na more jer bi to bilo rizično za mene i bebu. Na kraju mi je samo rekao kako će otići sa svojim prijateljima. Ne mogu vam opistati koliko sam bila razočarana, jer će more i dalje ostati samo san za mene, još i kad dobijem bebu… Mislila sam da se ove godine moj život mijenja iz korjena, ali izgleda da sam samo mislila.

Uvijek sam bila osuđena na patnju, bol i tugu. Samo čekam šta će me dalje potrefiti. Ne mogu da vjerujem da sam toliki maler i da me nikako neće u životu. Samo problemi obaveze i nesreće. Nikada nisam čak ni na grabalicama dobila, našla dinar na putu, nikad ništa. Ne mogu da vjerujem.

Preporučeno
Loading..