Osnovni preduslov za izliječnje najgore bolesti je njegovo otkrivanje u ranom studiju.

Isto to vrijedi i za najgoru bolest pluća, a ukoliko primjetite neke od ovih simptoma, ili u najgorem slučaju više njih, nemate šta odgađati nego se odmah obratite svom doktoru.

Depresije i česte promjene raspoloženja
Naučnici su ustanovili da se upravo najgora bolest pluća često povezuje sa promjenama raspoloženja, pa su tako anksioznost, depresija, manjak energije pa i napad panike, latergija česti kod ove vrste najgore bolesti. Uzrok povezanosti je još uvijek nepoznat.

Često obolijevanje
Ukoliko ste često bolesni, imate gripu ili bronhitis, prehlade, razlog može da bude jako oslabljen imunitet. Simptomi najgore bolesti pluća su slični gripi i prehladi, ali postoji razlika u učestalosti simptoma kao i u njihovom trajanju. Ukoliko simptome imate duže vrijeme, obratite se svom ljekaru.

Gubitak apetita i neobjašnjiv gubitak težine
Ukoliko konstantno mršate i hrana vam nikako nije ukusna, potrebno je da otkrijete pravi uzrok ovakvih promjena.

Nenormalan rast dojki kod muškaraca
Povećanj dojki može da bude znak ozbiljnog zdravstvenog problema, ovo može da bude povećanje samo jedne dojke ili povećanje se može javiti samo u području oko bradavice.

Umor
Umor je isto tako jedan od prvih simptoma najgore bolesti pluća. Umor koji je uzrokovan najgorom bolesti ne prolazi bez obzira na sve što preduzmete. Ukoliko ste odjednom umorni stalno, a da zato nemate neki poseban razlog obratite se doktoru.

Bolni i zadebljani prsti
Zadebljanje vrhova prstiju i bol se mogu desiti iz više razloga, jedan od njih je i najgora bolest pluća.

Preporučeno