Ukoliko vaš džep nije toliko dubok i ne možete sebi da priuštite ljetovanje na poznatim turističkim destinacijama nego uvijek idete na odmor u zemlje kao što su Crna Gora, Grčka ili Bugarska jer vam je finansijsko stanje ne dozvoljavaju neka skuplja mjesta, rješenje je u državi koja će prema pisanju Srba postati aapsolutni hit kada se završi pandemija korona virusa. Oni koji su prethodne godine posjetili ovu destinaciju, bili su oduševljeni jer su cijene slične onima u Bugarskoj, a cijene smještaja i prevoza su i više nego prihvatljive.

Naime, riječ je o Rumuniji, a jedna osoba koja je tamo ljetovala prošle godine napisala je svoje dojmove na društvenim mrežama u kojima je rekla da su Mamaja i Konstanca, dva ljetovališta u Rumuniji koja su sto puta bolja od Budve. Također je istakla da su cijene gotovo iste kao one u Srbiji, a da u Mamaji postoji i žičara. Oba ova ljetovališta imaju i akva parkove kao i da su im stari hoteli u potpunosti renovirani. Pored toga je istakla da su cijene smještaja toliko niske da se prenoćište može naći i za 6 eura i to u hotelima. Naravno postoje i oni skuplji u kojima se nudi veći komfor i koji posjeduju više zvjezdica.

U privatnim smještajevima se cijene kreću od 5 do 10 eura po osobi. Konnstanca je smještena na samom istoku Rumunije, na obalama Crvenog mora a Mamaja je u njenoj blizini i smatra se najelitnijim ljetovalištem u Rumunij, jer je tu sve podređeno gostima koju tu ljetuju. Iz tog razloga vam predlažemo da pretražite turističku ponudu koju nudi Rumunija i da ovo ljeto provedete otkrijavajući sve njene ljepote.

Preporučeno